dating joku, jolla on hankittu aivovamma

hidastamaan hermosolujen tuhoutumista. Lisäksi looginen ajattelu kärsii ja depressiivinen tila kehittyy, varsinkin jos atrofia lokalisoituu lähinnä ajallisella alueella. Toisaalta täytyy yleensä tunnustaa se tosiasia, että vamman jälkeen ihminen ei ole enä sama kuin aiemmin, ja vammautuneen toimintakyvyn ja käyttäytymisen muutosten myötä myös hänen ihmissuhteensa muuttuvat.

Dating joku, jolla on hankittu aivovamma
dating joku, jolla on hankittu aivovamma

Monien kohdalla hyödyllinen ja tarpeellinen kuntoutusmuoto on laitoskuntoutus. Selkäydinten atrofia, joka riippuu tuhoutumisen lokalisoinnista, voi ilmetä herkkyyden vähenemisellä - eturaajojen posterioristen juurien hermosolujen tai motorisen aktiivisuuden tuhoamisella. Pikkuaivon tappioon liittyy luuston lihasten yhdistetyn toiminnan loukkaukset, liikkeiden koordinointi ja tasapainon ylläpitäminen. Tällä tarkoitetaan sitä, että hermosolun tuhoutuessa tuho saattaa levitä samassa hermoradassa eteenpäin, koska solujen säilyminen usein edellyttä naapurisolujen ylläpitävä toimintaa. Tämän asteisesta vammasta oireettomaksi ei käytännössä toivu kukaan, ja pieni osa saattaa jädä pysyvästi tajuttomaksi. Aivojen etulevojen aistiminen, minun pitäisi tavata ystäväni sisko joissakin sairauksissa ensimmäisessä vaiheessa on aivojen eturaajojen aistiminen ja patologisen prosessin eteneminen ja leviäminen. Samaan liittyy myös se, että useampaan asiaan keskittyminen yhtäaikaisesti on vaikeaa tai mahdotonta. Lisäksi taudin puhkeamisen jälkeen voidaan havaita henkisen kyvyn vähenemistä. Perheenjäsenten ohjaaminen ja tukeminen on usein myös tärkeä osa hoitoa, sillä melkein poikkeuksetta aivovamma muuttaa myös läheisten elämä merkittävästi. Tutkimuksissa, joissa on selvitetty aivojen tilavuuden muutoksia vamman jälkeen, on todettu aivojen "kutistumisen" palaavan normaalin ikäntymisen tahtiin vasta yli vuoden kuluttua vammasta.

On tärkeä ymmärtä, että aivovamman vakavuus on jatkumo, jossa ei ole olemassa mitän selviä rajakohtia. Niinpä ei olekaan olemassa yksiselitteistä märitelmä siitä, mikä on aivotärähdys tai lievä aivovamma ja mikä taas vakava vamma. Tieteellisissä tutkimuksissa lievä aivovamma on märitelty yli 40 eri tavalla. Sen sijaan kotona voi tietenkin olla joku puhelin, jolla voi soitella milloin äiti tulee kotiin ja voiko mennä uuden ystävän kanssa ulos - mutta ei siihenkän tarvita netillä varustettua älypuhelinta.